Kde bolo, tam bolo, za siedmimi cestnými zákrutami a siedmimi ulicami stál raz jeden palác menom Univerzita Génia Chytrého. V tejto nesmierne nádhernej budove, plnej tisícich schodov, stoviek miestností a desiatok chodieb posiatych jemnými smietkami a prachovými časticami žilo obrovské množstvo vysokokvalifikovaných postáv rôzneho druhu, veku, poslania, káblového vedenia a aj s umelou, no mylnou predstavou čo je potrebné, užitočné a ľahké v živote.

Avšak aj napriek tomu, že palác bol zvonku krásne ružový, život v ňom taký nebol. Naoko šíriaca sa osveta a úsmevy na perách boli len maskou, aby prilákali každoročne čo najviac obetí do svojich osídel. A to sa im aj darilo.

Jednou takouto obeťou sa stala aj Snehovlásočka. Šikovná, vcelku múdra a inteligentná mladá dievčina, aspoň tak si myslela. Spočiatku nadšená, že sa stane súčasťou vzrušujúceho dobrodružstva, pustila sa s vervou do práce. S pomocou nových aj starých poddaných sa tešila, pomáhala si a snažila sa čo najlepšie uspieť. No smiech ju po čase prešiel.

Študentský život, to nie je len med lízať. Nastalo obdobie temna. Aj keď jej hádzali hrach pod nohy, zdvihla sa a šla ďalej. Opravný termín jeden, neskôr z iného predmetu, no aj napriek hrozbe prenesenia skúšok do ďalšieho ročníka kráčala svojou cestou. Maličkými krôčikmi sa dostávala bližšie a bližšie k bakalárskemu titulu, ktorý bol stále v nedohľadne.

Keď už bola na polceste, bola pripravená na možné komplikácie. Odvrátila hrozbu vyhnania z posvätnej pôdy a to ju ešte viac povzbudilo. Avšak ubudla jej kopa síl, v istých chvíľach bola neistá a unavená, ba aj znechutená kvôli zákerným praktikám bosoriek, ktoré mali na starosti občas zbytočnú a hlavne nudnú výučbu i zostavovanie testov.

Snehovlásočka sa však nevzdala a naďalej si nahovárala, že sa všetko dobre skončí. V istých momentoch jej aj pomohli dobré víly a všetko sa zdalo byť v najlepšom poriadku. Kým nedošlo na ďalšie lámanie chleba a hladká cesta sa zmenila na vojnové pole. Demotivovaná Snehovlásočka už len z akejsi povinnosti a morálneho presvedčenia bojovala za svoj cieľ. Ďalšie skúšky, ďalšie opravné termíny kvôli nedostatku času sa šírili ako drak, ktorému keď odsekla jednu hlavu, narástli mu ďalšie tri.

S pocitom, že aj u profáka ju pripravili o čarovnú auru, musela prísť na druhú bitku. Spolu s ostatnými tuho proti nemu bojovali, jeho tajná zbraň lopata nad nimi visela ako otáznik, pripravený pochovať ich hladký pochod a oddialiť ich cestu k titulu. Našťastie sa mnohým vrátane Snehovlásočky podarilo včas spod lopaty ujsť. Tento boj si však vyžiadal aj nejaké obete - okrem pár poddaných to bol znovu čas potrebný na prípravu na ďalšiu bitku, tentoraz proti strige.

A to si bez okolkov vyžiadalo svoju daň. Striga už skúsená a nemilosrdná, ktorá zrejme nachádzala potešenie v utrpení iných, zaútočila svojim odvarom na to najslabšie miesto a vydobyla si tak pamätný zápis v tvare FX. „Priprav sa o rok na odvetu! ! ! “ odkázala jej naštvaná Snehovlásočka, ktorá je zas o hodný kus pozadu na ceste k tomu, aby jej bol raz udelený titul Bc. Veď sa aj momentálne cíti ako totálny blbec, ale dúfa, že naozaj je šťastný koniec na dosah...

- FIN -

 Denník
Komentuj
 fotka
petronellka  20. 6. 2009 16:05
krásne vystihnuté skúškové obdobie

keby som mala čarovný prútik,mávla by som nim a pričarovala by som ti pred meno Bc.
 fotka
bluepanter  20. 6. 2009 17:07
To je super...držím Snehovlásočke palce v jej boji
 fotka
snehovavlocka  21. 6. 2009 09:44
@petronellka @bluepanter ďakujem , snáď sa v osudný budúci rok hviezdy priklonia...
Napíš svoj komentár